top of page

Meniul perfect de Valentine's Day

In cazul in care in seara de Sfantul Valentin nu ati fost la restaurant, asa cum am discutat in articolele anterioare, atunci inseamna ca nici nu ati avut un chelner care sa va ofere cateva sfaturi pentru un astfel de meniu. In acest caz revin cu cateva informatii de baza pentru un meniu perfect de Dragobete.

A avea masa plina de bucate, asa cum face romanul nostru de fiecare data de Craciun sau de Paste, nu inseamna ca va fi un meniu perfect de Sfantul Valentin. Nu cred ca dupa ce te “ghiftuiesti” cu intregul meniu, mai exista si placerea unei “miscari”, mai mult sau mai putin, active. Acest sfant Valentin, asa cum ne place sa-l numim, sau Dragobete, asa cum se numeste el in popor, simte “nevoia” de a renunta la porti mari de mancare si la renumitele sarmale, salate de cartofi si ciorba de fasole cu ciolan afumat. Ceva simplu este mult mai perfect pentru aceasta sarbatoare.

Asa cum am explicat si in articolele precedente, retetele afrodisiace si fructele fac minuni. Tinand cont ca ati citit articolele precedente, nu incep sa explic ca pentru a avea o reteta perfecta este nevoie, nu numai de felul de mancare, ci si de ambinata si imi permit sa trec direct la retetele culinare pentru aceasta zi.

In primul rand trebuie sa avem in vedere ce fel de bauturi alcoolice ne plac si care sunt cele potrivite pentru aceasta zi. Iubitorii de bauturi tari trebuie sa faca o exceptie pentru aceasta zi si sa treaca pe bine cunoscutele cocktail-uri dulci. Gama de cocktail-uri pentru o seara romantica este destul de mare si ne lasa sa alegem dupa adancimea buzunarului. Cateva exemple pentru astfel de bauturi sunt: “Aquave Kiss” cu o aroma puternica de zmeura amestecata cu ciocolata, “Amarula & Eve” pentru iubitorii de litchi si marula(nu este pentru toata lumea) sau “Berry Sweetheart” cu o aroma de miere si merisor. Bine inteles ca exemplele pot sa continue, dar prefer sa ma opresc la acestea.

Dupa ce am ales cu grija bautura pe care o vom servi, treuie sa ne gandim la un meniu. Cel mai potrivit este sa incepeti cu un aperitiv usor. Pentru iubitorii de ciuperci, ar fi interesant cateva ciuperci umplute la cuptor. Atentie in acest meniu este de preferat sa nu se prajeasca in ulei nimic. Ciupercile le puteti umple cu branza sau cascaval, cu bucati mici de muschi afumat, ardei gras si dupa coacere se pot aseza pe fiecare ciuperca cate o maslina, fara sambure bine inteles. Un alt aperitiv sunt crostini. Daca gasiti crostini gata facut este bine, daca nu atunci cumparati o bagheta (paine) si o taiati cam la 45 de grade. Ungeti feliile cu putin unt sau ulei de masline (atentie, foarte putin) dupa care le puteti introduce in cuptorul incins pentru cateva minute, pana cand prin o culoare aurie. Dupa ce sunt gata le puteti orna pe un platou si le puteti imbogati cu branza, rosii, busuioc si cu ce va lasa imaginatia sa va jucati. Un sfat ar fi sa nu exagerati.

Pentru felul principal puteti sa alegeti fructele de mare cu legume sau peste cu legume. Daca nu sunteti iubitori de vietuitoare subacvatice, atunci puteti sa folositi carnea de pui. De preferat aici ar fi pieptul de pui fara os, care se poate prepara in diferite feluri. In acest caz nu strica sa apelati si la o salata.

Nu trebuie sa uitam de desert. Dupa atata mancare de diferite gusturi, papilelor noastre nu le strica o portie de dulce. Pentru acesta folositi cat mai multe fructe. Puteti sa “construiti” o rulada de fructe cu frisca, cine stie la ce veti folosi frisca, sau puteti sa “topiti” o crema de capsuni. Cum veti orna cupa cu crema de capsuni ramane la imaginatia fiecaruia.

Acestea fiind spuse, va urez pofta buna si o seara placuta fara dureri de … burta.

Urmareste-ma pe

  • Facebook Classic
  • Instagram App Icon
  • Twitter Classic
  • c-youtube
bottom of page